Daimcheesecake
ca 12 bitar
Botten
250 g digestivekex
100 g smör, smältre
Fyllning
2 pkt Daim dubbel (à 56 g/per förpackning)
5 dl vispgrädde
2 ägg, delas i vitor och gulor
1 dl strösocker
200 g färskost, t ex Philadelphia
Garnering
1 pkt Daim dubbel (à 56 g)
Botten
250 g digestivekex
100 g smör, smältre
Fyllning
2 pkt Daim dubbel (à 56 g/per förpackning)
5 dl vispgrädde
2 ägg, delas i vitor och gulor
1 dl strösocker
200 g färskost, t ex Philadelphia
Garnering
1 pkt Daim dubbel (à 56 g)
GÖR SÅ HÄR
1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.
2. Hacka Daimen med en vass kniv.
3. Vispa grädden, inte för hårt. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Blanda äggula, färskost och strösocker och vispa det fluffig. Blanda ihop grädde, äggvita och äggulesmeten. Rör ner Daimen.
4. Bred ut fyllningen på smulbottnen. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering.
5. Garnera tårtan med grovhackade Daimbitar.
1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.
2. Hacka Daimen med en vass kniv.
3. Vispa grädden, inte för hårt. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Blanda äggula, färskost och strösocker och vispa det fluffig. Blanda ihop grädde, äggvita och äggulesmeten. Rör ner Daimen.
4. Bred ut fyllningen på smulbottnen. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering.
5. Garnera tårtan med grovhackade Daimbitar.
